Pokazało się nareszcie coś pożytecznego wśród aplikacji mobilnych.
Mając aplikację na smartfonie skanujemy kod kreskowy produktu i po chwiliKlient co znajduje się w składzie
kupowanego jedzenia. Który z dodatków jest szkodliwy. Coraz więcej ludzi chce mieć świadomość co kupuje do jedzenia.
Tego mi brakowało!!!
Tymczasem Polska Federacja Producentów Żywności oprotestowała jej wprowadzenie. Ciekawe dlaczego, skoro deklarują - produkty to najlepsze składniki, tradycyjne techniki, czysta natura.
Rozumiem obawę o Czarny PR. Łatwo dzisiaj utopić konkurencję w ten sposób.
Mam nadzieję, że twórcy aplikacji szybko uzupełnią wymagane papierkii aplikacja będzie się rozwijała dalej bez przeszkód.
Z drugiej strony - aplikacja nie wyraża zdania o producencie -a jedynie o składnikach!
więcej informacji: https://www.facebook.com/efoodaplikacja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz